Jak już wielokrotnie zostało napisane - w praktyce nie istnieje coś takiego jak miejscowe spalanie tkanki tłuszczowej. W związku z tym nie ma możliwości ułożenia planu treningowego bądź dietetycznego ukierunkowanego na utratę zbędnych centymetrów w wybranych przez nas partiach. Aby redukcja przyniosła zadowalające nas rezultaty niezbędna jest [...]
Miruna jest sporo uboższa w omega 3 niż ww, choć obleci (około 200mg EPA/DHA na 100g). Witaminy D też ma ze 20x mniej niż np. w śledziu. Skażenie rtęcią pokazuje umiarkowane... http://seafood.edf.org/hake Co do reszty. Olej kokosowy ok do smażenia. Olej rzepakowy dobre źródło krótkołańcuchowych omega 3, ale musi być tłoczony na zimno. W przypadku [...]
Plusiki są już w drodze! Dzięki wielkie za odpowiedzi. Postaram się jakoś do tego odnieść czy skomentować :D przy treningu domowym bez sprzetu nie szalej z kaloriami by się nie okazało że masz nadwyżkę i cię podleje. Zamaist gainera wolałbym dać wpc+ owsiane i owce, zblendować i wypić Pewnie tak zrobię. Kupując witaminy kupiłem również białko z [...]
[...] glukozaminy i chondroityny, pełni rolę substratu syntezy tkanki łącznej. Występuje m.in. w cytrusach, porzeczkach i jagodach, pomidorach, kiszonkach czy papryce. Kwasy Omega-3 - nasilają wytwarzanie hormonów tkankowych łagodzących procesy zapalne oraz poprawiają ruchomość stawów. Występują m.in. w rybach, jajach, maśle, pestkach dyni czy [...]
[...] są bardzo ważnym składnikiem diety który powinien znaleźć swoje miejsce w jadłospisie każdego z nas. Są nie tylko źródłem świetnie przyswajalnego białka ale również kwasów Omega-3 oraz licznych prozdrowotnych składników takich jak selen. O tym że ryby są zdrowe wie prawdopodobnie każdy, niestety cena dobrej jakości świeżych lub mrożonych ryb [...]
[...] alergiczne. Aflatoksyny zawarte w orzeszkach ziemnych oddziaływają niekorzystnie na florę bakteryjną jelit. Fistaszki charakteryzują się również przewagą kwasów tłuszczowych Omega 6. W naszej diecie pożądane są kwasy tłuszczowe Omega 3, bo tych z reguły spożywamy zbyt mało, w przeciwieństwie do Omega 6. Źródło: [...]
Każdy z nas chciałby wyglądać jak najlepiej. Jednak nie każdy wie, w jaki sposób to zrobić, od czego zacząć, jak się ku temu motywować. Bez wątpienia podstawą będzie dobre dobrany trening siłowy i dieta, pod nasz organizm. W przypadku Twojej diety niestety nie wygląda ona zbyt dobrze. W założeniach wspomniałeś o low carb, a wrzucona dieta nie ma z [...]
Warto pamiętać o tym, że podstawą dobrze ułożonej diety powinny być kalorie, a szczególnie ilość, jaką będziemy spożywali. Zdecydowanie nie można zaczynać redukcja tkanki tłuszczowej z poziomu 2000 kcal. Jest to warto dla kobiety. Dla Ciebie z kolei ilość bliska wartości BMR, czyli potrzebna dla organizmu, aby prawidłowo funkcjonował bez [...]
Spróbuj Olimp Gold Omega 3 - sam stosuję z krótkimi przerwami od kilku lat i jak dotąd działa na mnie tak samo. Dawkowanie od 1 do 4 kapsułek dziennie, przy czym jeśli będziesz brał np. 2 kapsułki dziennie, to podziel sobie to na dwie dawki, np. pierwsza po drugim śniadaniu, a druga po obiedzie, albo pierwsza po pierwszym śniadaniu, a druga po [...]
[...] warzywa w ilości 150-200g, w tym co najmniej do jednego posiłku będą one kiszone by zminimalizować zakwaszenie organizmu. 3. Rano ok 20 min przed śniadaniem witaminy+magnez+Omega 3, w DT podczas treningu 15g BCAA i 10g kreatyny, w DNT 10g BCAA i 10g kreatyny rano. 4. Do diety zastosuję trening siłowy 4 razy w tygodniu + aeroby 45 min po treningu [...]
Witam, trafiłem przypadkiem na ten wątek, sam zmagam się z tym ustrojstwem od pewnego czasu, chociaż właściwą diagnozę postawiono mi dopiero w maju tego roku. Pojawiają się u mnie grudki w nasieniu i okazjonalne bóle lub pieczenie oraz osłabiony strumień moczu. Przeszedłem dwie kuracje antybiotykami Cipronex i Nolicin ze wspomaganiem [...]
Oliwa ma zaledwie kilka procent tego co oferuje olej rzepakowy. http://dajfoto.pl/images/cKq1t.jpg Powiem więcej duże spożycie oliwy może być szkodliwe ze względu mocno zachwianej równowagi omega 6 do omega 3 już nie wspominając że brakuje jej witamin. Patrząc na skład oliwa ma właściwie same wady i gdyby nie zła sława kwasu erukowego to nie [...]
Witam Oliwa z oliwek to głównie jednonienasycone kwasy tłuszczowe. Zawiera ona również wiele związków, które mają działanie antyoksydacyjne i przeciwzapalne. Stąd tak duża popularnośc tego produktu. Trzeba jednak dodać, że na rynku wiekszośc oliw ma kiepską jakość. Jeśli zaś chodzi o olej rzepakowy to również jest on źródłem jednonienasyconych [...]
Cześć! Najlepiej dostarczać kwasy tłuszczowe omega 3 z pożywienia. Ich głównym źródłem są tłuste ryby jak łosoś, makrela, sardynki itp. Zalecane jest aby stosunek kwasów omega 3 do omega 6 wynosił 1:1, ale w obecnych czasach jest nawet 1:20 dlatego tak ważna jest suplementacja omegi 3. Możesz robić to pijąc tran, ale moim zdaniem jest to [...]
Kwasy tłuszczowe omega 3 są jednym z ważniejszych składników zdrowej diety, które bardzo ciężko jest dostarczyć wraz z posiłkami. Wynika to z tego, że występują tylko w tłustych rybach morskich (EPA, DHA) a one niespecjalnie często są spożywane przez większość społeczeństwa. Z kolei wpływ kwasów tłuszczowych omega 3 na nasz organizm jest bardzo [...]
[...] litr herbaty zielonej Vita-min multisport Olimpu Glukozamina 3000 mg Tyrozyna +kofeina przed treningiem – tyrozynę biorę ze względu na dopaminę przy moim małym add Omega-3 mam w orzechach i łososiu więc zakładam, że mogę sobie darować suplementację 1. Czy mogę tym miodem uzupełniać węgle, czy wogóle olać i zostawić tylko z warzyw? [...]
[...] wyborem będzie stosowanie omega 3 i witaminy D3, oraz magnezu. Te trzy składniki najtrudniej jest dostarczyć wraz z dietą w odpowiednich i zalecanych codziennych ilościach. Omega 3 Strong, którą stosujesz ma dobrą cenę w stosunku do składu, więc ok. Magnez i witamina D3 np. coś takiego: [...]
Wszyscy wiemy żbiałko jest niezbędnym elementem naszej codziennej diety, a jego odpowiednia podaż jest istotna nie tylko do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu ale ma szczególne znaczenie w przypadku osób aktywnych fizycznie, odchudzających się oraz budujących masę. Proteiny stanowią podstawowy budulec naszych mięśni, są niezbędne do [...]